Σχεδιασμός ιστοσελίδας
για την
επιχείρησή σας.
Μπορεί να έχεις autobianchi, μπορεί
να έχεις ένα τίμιο Opel corsa,
μπορεί να έχεις και Ferrari.
Σε όλες τις περιπτώσεις, αμάξι έχεις!
Το θέμα είναι τι αυτό εξυπηρετεί.
Ακριβώς έτσι είναι και οι ιστοσελίδες.
Ο σχεδιασμός μίας ιστοσελίδας είναι μια συναρπαστική και δημιουργική διαδικασία που απαιτεί έναν άψογο συνδυασμό αισθητικής, λειτουργικότητας και εμπειρίας χρήστη.

Μία καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστική, αλλά και διαισθητική και εύκολη στην πλοήγηση.

Χρησιμεύει ως η ψηφιακή βιτρίνα μιας επιχείρησης ή ενός ατόμου, αφήνοντας μια μόνιμη εντύπωση στους επισκέπτες και μετατρέποντάς τους ενδεχομένως σε πιστούς «πελάτες».

Για να ξεκινήσει κανείς το ταξίδι του σχεδιασμού μίας εξαιρετικής ιστοσελίδας, πρέπει πρώτα να κατανοήσει τους στόχους και να ορίσει το target audience της επιχείρησης.

Αυτές οι πληροφορίες θέτουν τα θεμέλια για ολόκληρη τη διαδικασία σχεδιασμού καθοδηγώντας τις αποφάσεις σχετικά με τη διάταξη, τους χρωματικούς συνδυασμούς, την τυπογραφία κ.α

Στη συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία που ζούμε, οι χρήστες έχουν περισσότερες από 1,8 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες που μπορούν να επισκεφθούν. Για τον λόγο αυτό, η ιστοσελίδα μίας επιχείρησης θα πρέπει να είναι σχεδιασμένη με γνώμονα τη χρηστικότητα, δηλαδή το πόσο εύκολη είναι η χρήση της ιστοσελίδας και την εμπειρία χρήστη (UX), δηλαδή το πόσο ευχάριστη είναι η αλληλεπίδραση με την ιστοσελίδα.

Ο σχεδιασμός μίας ιστοσελίδας ακολουθεί μία συγκεκριμένη κατευθυντήρια γραμμή με συγκεκριμένους κανόνες, η οποία διαμορφώνεται ανάλογα με την εταιρική ταυτότητα της επιχείρησης.

Απλότητα

Η εμφάνιση της ιστοσελίδας είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού της, παρόλα αυτά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επισκέπτονται μία ιστοσελίδα για να αξιολογήσουν πόσο κομψός είναι ο σχεδιασμός της. Θέλουν να ολοκληρώσουν κάποια ενέργεια ή να βρουν κάποια συγκεκριμένη πληροφορία.

Ως εκ τούτου, τα περιττά στοιχεία σχεδιασμού (δηλαδή εκείνα που δεν εξυπηρετούν κανένα λειτουργικό σκοπό) το μόνο που κάνουν είναι να δυσκολεύουν τους επισκέπτες να ολοκληρώσουν αυτό που προσπαθούν να επιτύχουν.

Από άποψη ευχρηστίας και UX, η απλότητα είναι ο καλύτερος φίλος του σχεδιασμού μίας ιστοσελίδας.

Οπτική ιεραρχία

Στενά συνδεδεμένη με την αρχή της απλότητας, η οπτική ιεραρχία ορίζει τη διάταξη και την οργάνωση των στοιχείων μίας ιστοσελίδας έτσι ώστε οι επισκέπτες να κατευθύνονται με φυσικό τρόπο προς τα πιο σημαντικά στοιχεία πρώτα.

Όταν πρόκειται για βελτιστοποίηση της ευχρηστίας και του UX, ο στόχος είναι να οδηγηθούν οι επισκέπτες στην ολοκλήρωση μιας επιθυμητής ενέργειας, αλλά με τρόπο που να φαίνεται φυσικός και ευχάριστος. Προσαρμόζοντας τη θέση, το χρώμα ή το μέγεθος ορισμένων στοιχείων η ιστοσελίδα δομείται με τέτοιο τρόπο, ώστε οι επισκέπτες να έλκονται εξ αρχής από τα πιο σημαντικά στοιχεία της.

Πλοήγηση στην ιστοσελίδα

Ο σχεδιασμός μίας ιστοσελίδας με εύληπτη διαδικασία πλοήγησης είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου οι επισκέπτες να βρουν αυτό που ψάχνουν. Ιδανικά, ένας χρήστης θα πρέπει να επισκέπτεται μία ιστοσελίδα και να μην χρειάζεται να σκεφτεί διεξοδικά για το πού θα κάνει κλικ προκειμένου να βρει αυτό που θέλει. Η μετάβαση από το σημείο Α στο σημείο Β θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Συνοχή

Εκτός από τη εύκολη πλοήγηση, η συνολική εμφάνιση και αίσθηση της ιστοσελίδας πρέπει να είναι παρόμοια σε όλες τις σελίδες προκειμένου να υπάρχει συνοχή. Τα φόντα, οι χρωματικοί συνδυασμοί, οι γραμματοσειρές, ακόμη και ο τόνος της γραφής είναι όλοι τομείς στους οποίους η συνοχή έχει θετικό αντίκτυπο στη χρηστικότητα και το UX.

Να είναι Responsive

Για να παρέχεται μια πραγματικά εξαιρετική εμπειρία χρήσης, μία ιστοσελίδα πρέπει να είναι συμβατή με τις πολλές διαφορετικές συσκευές που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες. Στον κόσμο της τεχνολογίας, αυτό είναι γνωστό ως responsive design.

To Responsive design ορίζει την τεχνική σχεδίασης ιστοσελίδων μέσω της οποίας μια ιστοσελίδα προσαρμόζει και αλλάζει την εμφάνιση της ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης από την οποία προβάλλεται στον χρήστη.

Σε μία responsive ιστοσελίδα το περιεχόμενο αλλάζει αυτόματα μέγεθος και αναδιατάσσεται, ώστε να ταιριάζει στις διαστάσεις οποιασδήποτε συσκευής τυχαίνει να χρησιμοποιεί ο επισκέπτης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με φιλικά προς τα κινητά πρότυπα HTML ή με τη δημιουργία μίας ειδικής ιστοσελίδας για κινητά.

Προγράμματα σχεδιασμού μίας ιστοσελίδας
Ο σχεδιασμός μίας ιστοσελίδας πραγματοποιείται σε ειδικά προγράμματα σχεδιασμού.
Συγκεκριμένα:
Adobe Photoshop και Adobe Illustrator: Τα 2 αυτά εργαλεία είναι ιδανικά για τη δημιουργία εντυπωσιακών οπτικών σχεδίων, λογότυπων και γραφικών. Το Photoshop είναι ιδανικό για την επεξεργασία και τον χειρισμό εικόνων, ενώ το Illustrator υπερέχει στη δημιουργία γραφικών vector, τα οποία μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς απώλεια ποιότητας.

Figma: Ένα εργαλείο σχεδιασμού που επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ σχεδιαστών και έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Το Figma επιτρέπει σε πολλούς σχεδιαστές να εργάζονται ταυτόχρονα σε ένα έργο.
Προσβασιμότητα

Ο στόχος της προσβασιμότητας στον ιστό είναι να δημιουργηθεί μία ιστοσελίδα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρίες ή περιορισμούς που επηρεάζουν την εμπειρία περιήγησής τους.

Όπως και ως προς το responsiveness, η προσβασιμότητα ισχύει για ολόκληρη την ιστοσελίδα: δομή, μορφή σελίδας, οπτικά στοιχεία, γραπτό και οπτικό περιεχόμενο.

Στην Wild φροντίζουμε να δημιουργούμε ιστοσελίδες που όχι μόνο έχουν πρωτότυπη εμφάνιση και αισθητική, αλλά και προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία χρήσης, εξασφαλίζοντας ότι οι επισκέπτες θα πλοηγηθούν με ευκολία στην ιστοσελίδα και θα μείνουν ευχαριστημένοι από τη χρήση της.

Καλέστε στο 2114442300 να συζητήσουμε το project σας, ή στείλτε μας μήνυμα εδώ.

Digital Marketing Services
Google Ads
Social media management & PPC
SEO & SEM
Digital Reputation Management
Influencer & Affilliate Marketing
Όλες οι digital δυνατότητες
Ολιστική διαχείριση του Account σας?
Η απόλυτη λύση για κάθε επιχείρηση. Ένα πακέτο υπηρεσιών με μηνιαίο πάγιο για να ασχολείστε αποκλειστικά με την εταιρία σας και την ανάπτυξη της και εμείς να αναλάβουμε όλα τα υπόλοιπα.

Ένας Account Manager αναλαμβάνει όλες τις διεργασίες και εσείς επεκτείνετε την εταιρία σας σαν να είχατε προσλάβει μία ομάδα από SEO experts, Marketeers, Social Media Managers, Developers, Γραφίστες και Copywriters με το κόστος ενός υπαλλήλου!

Με διαφορά η καλύτερη και οικονομικότερη λύση για κάθε e-business!
Social Media Marketing
Δημιουργία Calendar για FB & Instagram, posting και PPC campaigns.

Google Ads
Πλήρης διαχείριση των Campaigns & Perfomance Marketing.

Seo & Copywriting
Content Writing, Blog posting, OnPage SEO.

Graphics & 360 Support
Εικαστικά από γραφίστα, διαχείριση της ιστοσελίδας σας, Newsletters.