SEO –
Search engine
optimization

Το πιο μαγικό αλλά και δύσκολο κομμάτι του Digital Marketing, ο πυλώνας για να γίνει εμπορική μία ιστοσελίδα, ο βασιλιάς του Return on Investment και σίγουρα η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος για την επιχείρησή του.

Το Search Engine Optimization ή εν συντομία SEO αποτελεί τη μοναδική πραγματικά οργανική λύση για να δημιουργήσετε traffic στην ιστοσελίδα ή το eshop σας, καθώς καθορίζει την κατάταξή σας στη Google, χωρίς να πληρώνετε Adwords.
Καλύτερο Ranking για τη λέξη κλειδί που θα επιλέξετε ισούται με καλύτερο Click Through Rate και καλύτερα Conversions.
To SEO θεωρείται μακροχρόνια επένδυση marketing, διαφέρει σε δυσκολία ανάλογα την επιχείρηση, την υπηρεσία ή το προϊόν που θέλετε να προωθήσετε, αλλά αν γίνει μεθοδικά και στοχευμένα, σε βάθος χρόνου απογειώνει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας με καθαρά δυνητικούς πελάτες.

Τα αποτελέσματα του SEO είναι απόλυτα μετρήσιμα. Δεν θα σας τάξουμε #1 στη Google. Θα σας υποσχεθούμε OnPage & Local SEO, Link Building, σωστά δομημένα Landing Pages με SEO copywriting και συνεχόμενο Reporting στα αποτελέσματα.
Το SEO διαχωρίζεται σε Onpage SEO
και Offpage SEO ή SEM (Search engine marketing)
Onpage SEO
Για να κάνεις πρωταθλητισμό στη Google, υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος. Ακολουθείς τους κανόνες της. Δυστυχώς, η Google αρέσκεται στο να αλλάζει τους κανόνες ή αλλιώς τον αλγόριθμό της που υπολογίζει τα rankings συνέχεια, άρα θέλει συνεχές monitoring και διορθώσεις.
Offpage SEO ή Link Building ή Search Engine Marketing
To SEM είναι όλες οι εργασίες που γίνονται για βελτιστοποίηση στη Google εκτός του website σας. Είναι αυτό που μπορεί να βάλει το κερασάκι στην τούρτα και χωρίς Link Building σίγουρα δεν μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε σε λέξεις κλειδιά υψηλού ανταγωνισμού.
Οι βασικοί κανόνες για το Optimization μιας Ιστοσελίδας είναι οι εξής:
  • Ταχύτατος Server σωστά ρυθμισμένος,
    Time to first Byte, Server Response, GZIP compression, Cache
  • Καθαρός Κώδικας
  • Original περιεχόμενο – Unique Page Titles & Meta Descriptions
  • Optimization του Page Speed της ιστοσελίδας και τήρηση των Core Web Vitals
  • Σωστή τοποθέτηση των Headers (H1,H2,κτλ)
  • Σωστό Density στις λέξεις κλειδιά εντός του content
  • Internal Linking ώστε να μπορούμε να καθοδηγήσουμε τη ροή του χρήστη μέσα από την ιστοσελίδα για να πάρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται και να βελτιώσουμε τα Pageviews
  • Σωστά Landing Pages ώστε να είναι απολύτως συναφή με τις λέξεις κλειδιά που κάνει είσοδο ο χρήστης αλλά και ενδιαφέρον Content που θα κρατήσει το χρήστη μέσα στο Website, ανεβάζοντας το χρόνο του Session και τα Pageviews και ελαχιστοποιώντας τα Exits και το Bounce Rate.
Αυτοί ήταν ενδεικτικά 7 παράγοντες καλού onPage SEO. Στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες, άλλοι με μικρότερη και άλλοι με μεγαλύτερη σημασία.
Το SEO δεν είναι αγώνας sprint αλλά είναι μαραθώνιος, που αν τον κερδίσετε, θα αλλάξει για πάντα την επιχείρησή σας
Οι πρώτες θέσεις σε σημαντικές λέξεις κλειδιά είναι θησαυρός για μία επιχείρηση.
Offpage SEO ή Link Building
ή Search Engine Marketing

To SEM είναι όλες οι εργασίες που γίνονται για βελτιστοποίηση στη Google εκτός του website σας. Είναι αυτό που μπορεί να βάλει το κερασάκι στην τούρτα και χωρίς Link Building σίγουρα δεν μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε σε λέξεις κλειδιά υψηλού ανταγωνισμού. Ο αλγόριθμος υπολογίζει τη δημοφιλία και την αξιοπιστία του Domain σας καθώς και τις αναφορές που γίνονται προς εσάς σε άλλες ιστοσελίδες αλλά και βάσει ποιου θέματος προβάλλεστε.

Πως λειτουργεί το SEM

Αν ένα μεγάλο Website με υψήλο Domain Authority, αρθρογραφήσει για εσάς, το Domain σας αποκτά μεγαλύτερη αξία. Αν ένα blog εξειδικευμένο σε αυτοκίνητα, αρθρογραφήσει για εσάς που πουλάτε αυτοκίνητα, παίρνετε επίσης, μεγάλη αναβάθμιση στα keywords που αναφέρει.

Το SEO ακούγεται απλό? Δεν είναι!!

Θέλει φοβερή στρατηγική από SEO experts, έρευνα στις λέξεις κλειδιά, θέλει έμπειρους προγραμματιστές για το στήσιμο του website, Copywriters για τα Landing Pages του Website σας, εξειδικευμένους κειμενόγραφους σε SEM και φοβερά δικτυωμένο τμήμα Digital PR για να προωθεί άρθρα με Do-follow links σε High Domain Authority Sites. Όμως όταν γίνει σωστά, είναι με διαφορά το κορυφαίο κανάλι σε Conversion.

Έχουμε την ομάδα, έχουμε την τεχνογνωσία, νιώθουμε φοβερό challenge σε κάθε νέο SEO campaign που αναλαμβάνουμε και έχουμε και αποδείξεις και Case studies ότι όντως το κάνουμε.

Καλέστε στο 2114442300 να συζητήσουμε το project σας, ή στείλτε μας μήνυμα εδώ.

Δείτε και άλλες digital δυνατότητες
Google Ads
Social Media Management & PPC
SEO & SEM
Digital Reputation Management
Influencer & Affiliate Marketing
Όλες οι digital δυνατότητες